NOTICE UNDER THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

English version

The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the "PDPA"), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to TC Euro Cars Sdn Bhd (herein after referred to as "TCEC" "our", "us "or" we ") .for the purpose of this written notice, the terms" personal data "and" processing "shall have the meaning prescribed in the PDPA.

  1. This written notice serves to inform you that your personal data is being processed by or on behalf of TCEC.
  2. The personal data processed by us may include your name, national registration identity card no. (NRIC No.), contact number, address, occupation, date of birth, marital status, email address, bank account details, pay slip, EA Form information provided by you in the documents as prescribed in paragraph 4 of this notice and all other details relating thereto. 
  3. We are processing your personal data, including any additional information you may subsequently provide, for the following purposes ( "Purposes"):
    • processing your application in relation to your vehicle purchase, online requests, which may include test drive request, download brochure, price list download and online inquiries / feedbacks;
    • managing and administering our records in relation to your vehicle purchase and requests online;
    • assisting you in relation to any credit facility and / or insurance application; 
    • assisting , communicating with you and responding to your requests online; 
    • enabling or facilitating any checks that we conduct or by any third party on you from time to time; 
    • complying with the applicable laws including but not limited to attending to vehicle registration process; 
    • assisting any government agencies or bodies bureaus or including for the purposes of police or regulatory investigations; 
    • facilitating compliance with any laws or regulations applicable to you;
    • providing services to you and providing you information relating to our products and services and / or products and services of our related corporations and / or members of Tan Chong Motor Holdings Berhad, Warisan TC Holdings Berhad, APM Automotive Holdings Berhad and their respective subsidiaries, business partners, service providers, including promotional and direct marketing material. If you do not wish to receive any direct marketing or promotional material please notify us via our contact Details; 
    • conducting our internal activities, internal market surveys and trend analysis; or such other purposes as maybe related to the foregoing.
  4. Your personal data is and will be collected from you and / or from the information you have provided in your emails, all application / registration forms, information that you may provide us from time to time, and from third parties such as banks and insurance companies . 
  5. You may access and request for correction of your personal data and to contact us with any inquiries or complaints in respect of your personal data as follows: 
    • Phone number: +603 7956 1044 
    • Fax number: +603 7954 9686 
    • E-mail address: tcec.pdpa@tanchonggroup.com 
  6. In accordance with the PDPA: 
    a) We may charge a prescribed fee for processing your request for access or correction; and 
    b) We may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and the reason for our refusal.
  7. Your personal data may be disclosed to parties such as but not limited to banks, auditors, governmental departments and / or agencies, regulatory and / or statutory bodies, credit check companies, our related corporations and / or members of Tan Chong Motor Holdings Berhad, Warisan TC Holdings Berhad, APM Automotive Holdings Berhad and their respective subsidiaries, business partners, service providers and third party any such requested or authorized by you for any of the above. Purposes or any other purpose for which your personal data was to be disclosed at the time of its collection or any other purpose directly related to any of the above purposes. 
  8. If you fail to supply us the above personal data, we may not be able to process your personal data for any of the above purposes. If you would like us to discontinue processing your personal data, kindly contact us within 14 days from the date of this notice, 
  9. Your personal data may be transferred to a place outside Malaysia. 
  10. You are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date. 
  11. We may request your assistance to procure the consent of third parties whose personal data is provided by you to us and you agree to do so. 
  12. In the event of any inconsistency between the Bahasa Inggeris version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the Bahasa Inggeris version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.  

NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Malay version

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini disebut sebagai “PDPA”) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi untuk tujuan transaksi komersial adalah terpakai terhadap TC Euro Cars Sdn Bhd (selepas ini disebut sebagai “TC Euro Cars” atau “kami”). Untuk tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam PDPA.

  1. Notis bertulis ini bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak TC Euro Cars.
  2. Data peribadi yang diproses oleh pihak kami termasuk nama, nombor kad pengenalan (No. KP), nombor telefon, alamat, pekerjaan, tarikh lahir, status perkahwinan, alamat e-mel, maklumat akaun bank, slip gaji, maklumat Borang EA yang diberikan oleh anda dalam dokumen-dokumen seperti yang ditetapkan dalam perenggan 4 Notis ini dan dan semua butir-butir lain yang berkaitan dengannya.
  3. Kami sedang memproses data peribadi anda, termasuk apa-apa maklumat tambahan yang mungkin anda berikan kemudian untuk tujuan-tujuan berikut (“Tujuan-Tujuan”):
    • memproses permohonan anda berhubung dengan pembelian kenderaan ada, permintaan dalam talian, yang mungkin termasuk ujian memandu permintaan, muat turun risalah, muat turun senarai harga dan pertanyaan dalam talian / maklum balas;
    • mengurus dan mentadbir rekod-rekod kami berhubungan dengan pembelian kenderaan anda dan permintaan dalam talian;
    • membantu anda berhubung dengan apa-apa kemudahan kredit dan/atau permohonan insurans;
    • membantu, berkomunikasi dengan anda dan menjawab pertanyaan anda berkenaan dengan permintaan dalam talian;
    • memudahkan atau membolehkan mana-mana pemeriksaan yang kami lakukan atau oleh mana-mana pihak ketiga ke atas anda dari semasa ke semasa;
    • mematuhi undang-undang yang berkaitan termasuk tetapi tidak terhad kepada mengawasi proses pendaftaran kenderaan;
    • membantu mana-mana agensi kerajaan atau biro-biro atau badan-badan termasuk bagi tujuan penyiasatan polis atau pengawalseliaan;
    • memudahkan pematuhan anda dengan mana-mana undang-undang atau peraturan-peraturan yang berkaitan dengan anda;
    • memberikan perkhidmatan kepada anda dan memberikan maklumat berhubung dengan produk dan perkhidmatan dan/atau produk dan perkhidmatan untuk syarikat-syarikat berkaitan dan/atau ahli Tan Chong Motor Holdings Berhad, Warisan TC Holdings Berhad, APM Automotive Holdings Berhad dan anak-anak syarikat mereka, rakan-rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan, termasuk bahan promosi dan pemasaran terus. Sekiranya anda tidak ingin menerima sebarang bahan promosi atau pemasaran terus, sila hubungi kami melalui butir-butir hubungan kami di bawah;
    • menjalankan aktiviti-aktiviti dalaman kami, kajian selidik pasaran dalaman dan analisa kecendurungan; atau apa-apa tujuan lain sebagaimana yang berkaitan dengan perkara di atas.
  4. Data peribadi yang diproses oleh pihak kami merangkumi segala maklumat yang anda berikan dalam e-mel anda, semua borang pemohonan/pendaftaran, maklumat yang mungkin anda berikan kepada kami dari semasa ke semasa, dan daripada pihak ketiga seperti bank dan syarikat insurans.
  5. Anda boleh mengakses dan memohon untuk membuat pembetulan data peribadi anda serta menghubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan data peribadi anda seperti berikut:
    • Phone number: +603 7956 1044
    • Fax number: +603 7954 9686
    • E-mail address: tcec.pdpa@tanchonggroup.com
  6. Selaras dengan PDPA:
    a) Kami berhak untuk mengenakan bayaran fi yang ditetapkan untuk pemprosesan permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan; dan
    b) Kami berhak untuk tidak mematuhi permintaan anda untuk mengakses atau untuk membuat pembetulan ke atas data peribadi anda dan sekiranya kami enggan mematuhi permintaan tesebut, kami akan memaklumkan kepada anda tentang keengganan kami berserta alasan-alasan kami.
  7. Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada pihak-pihak termasuk tetapi tidak terhad kepada bank, juruaudit, jabatan dan/atau jabatan kuasi dan/atau agensi kerajaan, badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun, syarikat-syarikat pemeriksaan kredit, syarikat-syarikat berkaitan dan/atau ahli Tan Chong Motor Holdings Berhad, Warisan TC Holdings Berhad, APM Automotive Holdings Berhad dan anak-anak syarikat mereka, rakan-rakan perniagaan, pembekal perkhidmatan dan mana-mana pihak ketiga yang lain yang anda minta atau membenarkan kami untuk menzahirkan data peribadi anda kepada mereka untuk tujuan di atas atau untuk sebarang tujuan lain di mana data peribadi anda telah dizahirkan pada masa pengumpulan atau mana-mana tujuan lain yang berkaitan secara langsung kepada mana Tujuan-Tujuan seperti di atas.
  8. Sekiranya anda gagal untuk memberikan kepada kami data peribadi anda seperti yang dinyatakan diatas, maka kami mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan-Tujuan di atas. Sekiranya anda tidak membenarkan kami untuk meneruskan pemprosessan data peribadi anda, sila hubungi kami dalam masa 14 hari dari tarikh notis ini.
  9. Data peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke lokasi-lokasi di luar Malaysia.
  10. Anda bertanggungjawabuntuk memastikan bahawa data peribadi yang anda berikan kepada kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.
  11. Kami boleh meminta kerjasama anda untuk mendapatkan kebenaran pihak-pihak ketiga yang anda telah berikan data peribadi mereka kepada kami dan anda bersetuju untuk membuat demikian.
  12. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia ke atas Notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan digunakan.